Menu

Gestalttherapie

In mijn praktijk maak ik vooral gebruik van gestalttherapie. Gestalttherapie is een praktische therapie, gericht op diepgaande veranderingen.

Zelfonderzoek en zelfervaring staan centraal in gestalttherapie. Hoe maak je contact met jezelf en met anderen? Gevoelens spelen hierin een belangrijke rol. Je gevoelens maar ook lichamelijk ongemak en onrust vertellen je namelijk veel over hoe het met je is, wat je niet zint of wat je pijn doet en vooral waar je behoefte aan hebt.

Werkwijze in gestalttherapie

Als gestalttherapeut geef ik je handvatten om jezelf te onderzoeken en jezelf te ervaren. ( Dit is iets anders dan jezelf analyseren ). Ik doe dit door vragen te stellen, feedback te geven en je oefeningen te geven zodat je bewuster wordt van je gedachtestroom , van je gevoelens en van wat je in je lichaam ervaart. Daarnaast moedig ik je aan om met nieuw gedrag te experimenteren.

Van jou vraag ik als gestalttherapeut de bereidheid om jezelf onder ogen te zien en dat wat je ontdekt over jezelf niet te veroordelen maar juist te accepteren. Pas op het moment dat je iets onder ogen ziet en accepteert, kan er iets nieuws ontstaan.

Gestalttherapie is verhelderend, geeft je nieuwe inzichten, maakt dat je oude patronen gaat loslaten en motiveert om dingen anders aan te pakken. Dit te zien bij cliënten, maakt mijn werk de moeite waard.

Meer informatie over Psychotherapie Heemskerk ?

Heb je vragen? Of wil je gewoon meer informatie aanvragen over Gestalttherapie Heemskerk?

Neem dan contact op via 06 – 407 721 77 of ga door naar contact.

Ga naar contact